«Постоје они који сматрају да Србија треба да ћути, да сачека да јој други напишу историју. Е па тако се више никада неће радити»

Одговарајући на новинарско питање у јутарњем програму Телевизије Пинк о едицији «Ратник», која је представљена на овогодишњем Сајму књига и изазвала «бурне реакције», министар Вулин је истакао да су људи веома задовољни.

Ратни дневници генерала Небојше Павковића (фото: Лола Ђорђевић)

«Ја сам заиста захвалан због толиког ентузијазма са којим је едиција «Ратник» прихваћена. Током три дана Сајма продата је свака књига коју смо штампали и морали смо да доштампавамо, а да смо стигли да доштампамо још два или три тиража и то би било продато колико је било интересовања», рекао је Вулин.

Министар је истакао да «Србија хоће да чује истину и Србија хоће да зна шта се дешавало. То нису некакве приче и некакве фантазије, то су историјске чињенице о томе како се борила војска, како се борио народ, шта се дешавало на простору Косова и Метохије током НАТО агресије«.

Представљање Eдиције „Ратник“ на Сајму књига (фото:Лола Ђорђевић)

«Наравно, постоје и они који сматрају да Србија треба да ћути и да случајно не каже своју истину и да сачека да јој други напишу историју, па да учимо по историји коју су нам други написали. Е па тако се више никада неће радити«– нагласио је министар Вулин.

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »