Нуланд са колачићима: Скандалозна «икона» у једној од расколничких цркава Кијевске патријаршије

Украјинска расколничка организација, звана «Кијевска патријаршија», никада није била посебно позната по својој искреној вери. Имала је друге задатке. Али сада, када су отворено затражили подршку Запада, расколници се више не труде да сакрију своју истинску идеологију.

Самопрокламованог кијевског патријарха Филарета већ дуго повезују са радикалним неонацистичким организацијама, тако да не би требало да нас изненади нова «икона» која се појавила у једној од цркава КП.

Фотографију ове «иконе» објавио је на свом блогу Александар Ходаковски, истичући да се налази у једној од цркава Кијеве Патријаршије. На слици можете видети сумњиву и чак скандалозну симболику.

Заправо, Кијевска патријаршија обожава ратника који је победио двоглавог орла, припаднике такозване АТО (казнене операције) и Викторију Нуланд, коју је свет запамтио као званичног представника америчког Стејт департмента и њеним колачима које је делила украјинским «револуционарима» 2014. Викторија са колачима је такође приказана на «икони».

Ова «икона» је уоквирена разним врстама симболизма, међу којима се може препознати и украјински грб и нацистички Волфсангел — амблем 2. тенковске дивизије СС.

Ходаковски на крају напомиње да икони фале само још шерпе и лонци.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »