Демократске вредности скупо коштале Европу

Већ дуже време Брисел не препознаје или не жели да види нацизам који се надвио над Европом, међутин сада ЕУ није успела да сакрије стварну ситуацију, рекла је званични представник Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, коментаришући резолуцију Европског парламента «О расту неофашистичког насиља у Европи».

Дипломат примећује да Европски парламент више не маневрише, јер је проблем више него очигледан. У документу се указује на специфичне инциденте који укључују расно мотивисано насиље. Они помињу иВафен-СС обожаваоцеу Риги, а ни Украјине није прошла боље са својим бесрамним неонацистичким радикалима.

У Бриселу су коначно схватили да нацизам све више постаје нешто нормално за Европу, и чак све то пролази некажњено.

Европски парламент је такође препознао колико су штетне демократске вредности које је ЕУ дуго и жестоко бранила на међународној сцени. Сада се све врсте неонацистичких организација успешно сакривају иза «слободе говора» и шире своју идеологију. Преписивање историје је скупо коштакло Европу. Непознавање истинских злочина фашиста, млади су потпуно незаштићени од нацистичке пропаганде.

У закључку је Захарова напоменула да је Москва више пута фокусирала пажњу Брисела на појаву ове претње. Сада остаје нада да ће европске престонице моћи да превазиђу ову кризу.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »