Руска „РЖД Интернешнл“ започела радове на изградњи вијадукта пруге Београд – Будимпешта

„РЖД Интернешнл“ је у октобру започела радове на изградњи вијадукта у 51 км деонице Стара Пазова – Нови Сад пруге Београд – Будимпешта.

„РЖД Интернешнл“ (фото Лола Ђорђевић)

Двоколосечни железнички мост, дужине око пола километра, биће изграђен недалеко од станице Бешка на деоници Стара Пазова – Нови Сад. Овде се тренутно изводе радови на рашчишћавању територије, као и геодетско обележавање.

Изградња вијадукта ће трајати око годину и по дана. Након завршетка свих радова на пројекту на овој деоници ће путнички возови моћи да развију брзину до 200 км/ч, а теретни – до 130 км/ч.

Постојећа једноколосечна пруга изграђена је крајем 19. века и у овом тренутку ограничење брзине не прелази 43 км/ч.

Подсећамо да је крајем јула на деоници Стара Пазова – Инђија започето полагање горњег строја колосека за брзину од 200 км/ч. У овом тренутку већ је положено око 9 км на оба колосека отворене пруге.

„РЖД Интернешнл“ (Фото Лола Ђорђевић)

„РЖД Интернешнл“ изводи модернизацију и изградњу двоколосечне железничке пруге на деоници Стара Пазова – Нови Сад, дужине више од 40 км, укључујући изградњу вијадукта у 51 км, у оквиру Анекса 3.2 уз Уговор. Укупна вредност Анекса 3.2 износи око 248 милиона америчких долара.

Овај анекс предвиђа изградњу двоколосечне железничке пруге, два вијадукта, две галерије, 19 мостова и надвожњака, као и 36 пропуста. Поред тога, биће изграђена нова станица Бешка са потходницима, реконструисане станице Инђија, Сремски Карловци и Петроворадин са потходницима, стајалиште Карловички Виногради.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »