Konkurs Kreativnog mentorstva za menadžera programa

Tuesday, October 30, 2018 – 14:00 to Monday, November 12, 2018 – 23:45

Kreativno mentorstvo u petom ciklusu širi svoj tim i u potrazi je za novim menadžerom programa kojim promoviše mentorstvo kao način doživotnog učenja i razmene znanja i iskustva između ostvarenih profesionalaca, mentora, i budućih stručnjaka, mentija.

“Ako verujete u vrednosti ličnog i profesionalnog razvoja, mislite da je neophodno da delimo znanje i iskustvo, volite da sarađujete sa drugima, znate da se obrazovanje i usavršavanje ne završava posle fakulteta, ako mislite da je važno razvijati međusektorski dijalog i razmenu, a ujedno posedujete menadžerske veštine, iskustvo rada u kulturi u Srbij i poznajete domaću kulturnu scenu, onda vas pozivamo da nam se javite!”, poručuje tim Kreativnog mentorstva, prvog dugoročnog neprofitnog mentorskog  programa za perspektivne profesionalce u oblastima kulture, umetnosti, kreativnih industrija i kulturnog nasleđa iz svih delova Srbije, koji postoji od 2011. godine.

Trenutno je u toku četvrti ciklus programa, koji je do sada okupio 200 pojedinaca, mentora i mentija koji su ambasadori ideja mentorstva, ličnog i profesionalnog razvoja, dijaloga i saradnje. U narednih nekoliko godina, Kreativno mentorstvo bi želelo da izgradi, okupi i podrži zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja će doprineti razvoju društva čiji će temelji počivati na kreativnosti, kulturi, znanju i međusobnoj saradnji.

Kreativnom mentorstvu je stoga potreban još jedan član tima.

Pozicija menadžera programa

U skladu sa smernicama i u saradnji sa direktorom i osnivačem Kreativnog mentorstva, kao i sa drugim članovima tima, menadžer/ka programa će realizovati jubilarni peti i buduće cikluse programa, organizovati aktivnosti u okviru programa, komunicirati, koordinirati i pružati podršku mentorima i mentijima, i osiguravati da se promotivne aktivnosti Kreativnog mentorstva sprovode u skladu sa njegovom vizijom i misijom.

Menadžer programa je odgovoran za sveukupno rukovođenje programom, saradnju sa mentijma i mentorima, ostvarivanje edukativnog programa, finansijski i administrativni menadžment i evaluaciju svih aktivnosti.

Ukoliko se pridruži timu Kreativnog mentorstva, mendžer programa postaje deo platforme za podršku perspektivnim profesionalcima u oblasti kulture, doprinosi njihovom razvoju, umrežavaju i afirmaciji; doprinosi daljem razvoju i rastu programa i zajednice Kreativnog mentorstva, u skladu sa svojim idejama, predlozima i ambicijama; aktivno upoznaje kulturnu scenu u različitim gradovima i učestvuje u osnaživanju kulturnog sektora u Srbiji, povezuje se i sarađuje sa javnim, civilnim i privatnim akterima u kulturi, kao i širokom mrežom mentora – iskusnih stručnjaka u različitim oblastima, pokroviteljima, partnerima i prijateljima programa; učestvuje u edukativnim programima Kreativnog mentorstva (treninzi i radionice praktičnih veština, predavanja i debate o aktuelnim temama kulturne politike, kreativnih industrija i savremene umetničke produkcije, studijske posete).

Tokom prvih šest meseci angažmana imaće na nedeljnom nivou podršku i saradnju sa sadašnjom programskom menadžerkom radi prenosa znanja, upoznavanja sa metodologijom programa i saradnicima.

Takođe, menadžer programa postaje deo izuzetnog tima koji podršava lični i profesionalni razvoj, u kojem može da se usavršavate i od kojeg možete da uči.

Rad je u coworking prostoru “Nova Iskra”, inspirativnom i prijatnom okruženju koje nudi dodatne mogućnosti za edukaciju, umrežavanje i razvoj.

Menadžer programa dobijaće i redovnu i adekvatnu mesečnu nadoknadu za svoj rad.

Način prijavljivanja

Ažurirani CV i ukratko opisano interesovanje za pridruživanje timu Kreativnog mentorstva na poziciji menadžera programa (ne duže od jedne  strane), treba poslati do 12. novembra na info@kreativnomentorstvo.com.

Sa kandidatima/kinjama, koji budu pozvani u uži izbor, biće održani intervjui u periodu između 15. i 22. novembra 2018. godine, uživo u Beogradu.

Početak angažmana je najranije 1. decembra 2018. godine.

Svim kandidatima/kinjama savet je da se detaljno upoznaju sa Kreativnim mentorstvom putem sajta kreativnomentorstvo.com pre konkurisanja.

Detaljn opis posla i potrebna znanja i veštine za poziciju menadžera programa

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »