Ђорђевић: Радници су наш највећи ресурс

Зоран Ђорђевић апеловао је на послодавце у Србији да буду одговорни и примењују све мере безбедности и здравља на раду.

Ђорђевић је том приликом упозорио да ће сви послодавци који не буду поштовали те мере довести у питање свој пословни положај.

„У Србији се нажалост, дешавају ситуације у којим радници страдају као последица немара послодаваца који себи дају право да радницима ускраћују основна права“, рекао је Ђорђевић и додао да надлежни желе то да искорене.

Према његовим речима, Влада Србије одлучна је да се сваки случај немара и угрожавања безбедности и здравља запослених испита до краја како би се одговорни процесуирали у најкраћем року и послужили као неславни пример који ће послодавце да одврати од таквих поступака.

Према његовим речима, „радници су наш највећи ресурс“ и заслужују пажњу и бригу која се огледа у омогућавању највишег нивоа заштите на раду.

„Један једини радник за српску привреду сувише је драгоцен да би страдао због неадекватних услова рада или зато што му је радно место недовољно обезбеђено. Ефикасним управљањем ризицима по безбедност и здравље на раду остварује се вишеструка добробит – на корист запослених, добро је за пословање, као и за ширу друштвену заједницу“, рекао је Ђорђевић.

Додао је да Министарство брине о безбедности сваког радника и ради на унапређењу безбедности и здравља на раду.

Према његовим речима, од кључне важности је и подизање свести послодаваца и свих укључених у систем безбедности и здравља на раду у циљу повећања стандарда и стопе усаглашености са европским стандардима и прописима у пракси, при чему је значајан чинилац промена понашања и односа по овом питању.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »