Туча Грка и Албанаца, шесторо повређених

Најмање шест особа је повређено у сукобу група Грка и Албанаца у предграђу Атине, свега дан пошто је у пуцњави са албанском полицијом убијен један Грк, јављају грчки медији. Грчка полиција тврди да та два догађаја нису повезана.

Групе Грка и Албанаца су се сукобиле у парку у Гарекасу у предграђу Атине, а укупно шест особа је после инцидента пребачено у локалне болнице, укључујући и Грка који је рањен из ватреног оружја, јавља Катимерини.

На месту догађаја пронађен је пиштољ.

Грчка полиција испитује могућу везу између инцидента у предграђу Атине са пуцњавом на граници Албаније и Грчке у којој је убијен један Грк, пошто је претходно из «калашњикова» пуцао на албанске полицајце.

Локални медији у Атини наводе да је много вероватније да се ради о сукобу две групе шверцера дроге него о реакцији на пуцњаву на граници две државе.

Грк, идентификован као Константинос Кацифас, страдао је у недељу у пуцњави код села Буларат, недалеко од границе Грчке, пошто је из «калашњикова» отворио ватру на албанске полицајце који су скидали грчку заставу са гробља из Другог светског рата.

Албански полицајци су покушали да скину грчку заставу, али је Кацифас отворио ватру из «калашњикова», затим побегао у правцу села, а потом ка околним шумама. Ту су га стигли албански специјалци, који су га убили после размене ватре, наводе албански медији.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »