Милиони на «демократију» или колико кошта Вашингтон мешање у Русији

Ни за кога није тајна да америчка машинерија има више начина да се убаци у друге земље. Данас то чини у Русији и одваја милијарде долара из буџета САД,изјавио је први заменик шефа комисије за развој информативне заједнице, медија и масовних комуникација Јавне коморе Русије Александар Малкевич коментаришући изјаву шефа дипломатије Сергеја Лаврова да Стејт Департмент троши баснословне суме новца на ширење америчке «демократије» у Русији.

Малкевич је активности САД назвао циничним с обзиром на то како жестоко оптужују Москву због превеликог мешања на изборе. «Скоро два пута месечно тамо се појављује «књига ужаса» о томе како су лишени избора. Ако будем боравио тамо допунићу своју колекцију таквом «књигом».

При том, наглашава овај државник Вашингтон наставља да спонзорише своју «демократију» у другим државама. Само на «борбу с дезинформацијама» Вашингтон је издвојио 250 милиона долара.

«Не можемо заборавити многе масовне медије које раде у Руској Федерацији. Многи новинари иду на Запад, тамо стажирају и враћају се, добијају грантове за спровођење «независних истрага», рекао је он.

С друге стране, политички научник Александар Асафов наглашава да Вашингтон, традиционално, не функционише директно, већ кроз разне невладине организације, медије и чак «хуманитарне програме».

Још један бивши заменик премијера САД Џо Бајден рекао је да Вашингтон троши најмање милијарду долара на такве пројекте, јер омогућавају «допуњавање рада обавештајних служби», закључио је Асафов.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »