Ивица Дачић за Српски телеграф: Западне силе се труде да спрече било какво решење за проблем КиМ

Поједине западне силе, предвођене Великом Британијом, на све начине се труде да спрече било какво решење за проблем Косова и Метохије. Како за Српски телеграф упозорава шеф српске дипломатије Ивица Дачић, могло би се десити, први пут у историји Савета безбедности (СБ) Уједињених нација, да се гласа о дневном реду СБ само зато да би Кина била онемогућена да међу теме стави и расправу о стању на КиМ.

Да ли ће се овај невероватни преседан и десити, знаће се највероватније данас, каже за наш лист Дачић.

– Кина, као председавајућа СБ УН, заказаће седницу о ситуацији на Косову и Метохији за 14. новембар. Али поједине земље предвођене Великом Британијом покушаће то да зауставе, и то, врло је могуће, захтевајући да се о томе гласа. То би био потпуни преседан јер се никада није гласало о дневном реду седница СБ. Наравно, јасна је намера да се саплете Србија у покушају да решава питање своје јужне покрајине – поручио је Дачић.

Верује, каже, да ће Британци на крају од тога ипак одустати. У сваком случају, исход ове британске подметачине, у којој учествују и Америка, Француска и Шведска, знаће се већ данас, након што Кина званично закаже седницу Савета безбедности. Иначе, почетком овог месеца и САД су отворено покушале да нас минирају, па је Ники Хејли, чим је објавила да се повлачи са места амбасадора САД у УН, послала писмо генералном секретару УН у ком је тражила да се УНМИК повуче с Косова. Пре тога, ни Вашингтон ни Лондон нису проблем Косова уврстили међу тачке дневног реда док су председавали СБ.

Министар Дачић се осврнуо и на иницијативу Косова да постане члан Интерпола, о чему ће се расправљати следећег месеца на седници светске полицијске организације у Дубаију.

Извор и фото: Српски телеграф

 

The post Ивица Дачић за Српски телеграф: Западне силе се труде да спрече било какво решење за проблем КиМ appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »