Хаос у Атини, хулигани напали полицију и демолирали радње

Током протетног скупа средњошколаца пред зградом Скупштине у Атини због закона о реформи просвете, хулигани су напали полицијско обезбеђење.

Они су обезбеђење напи „Молотовљевим коктелима“, ракетама за ватромет и каменицама, а полиција их је растерала сузавцем и шок-бомбама, и једног изгредника ухапсила.

Нема извештаја о томе да ли је неко повређен у сукобима који су се проширили на централно подручје града, преносе грчки и страни медији. Има, међутим, извештаја да се пролазници, међу којима и страни туристи, жале на тешкоће због сузавца, али се нико није обратио лекарима. Полиција је саопштила да је око 2.000 ученика било на скупу против новог законског предлога Владе о измени завршњих испита и других промена у средњим школама, због чега су за данас заказани протести у још неколико градова Грчке.

Они су узвикивали: „Дајте новац за образовање, а не за НАТО покоље!“

Током говора вођа средњошколаца на Тргу Синтагма, организована група од неколико стотина младића с капуљачама, кацигама и марамама преко лица, напала је полицију, разбијала семафоре, банкомате, телефонске говорнице и надстрешнице аутобуских станица, као и неке од оближњих радњи, а од контејнера за смеће су направили барикаде и запалили их.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »