Антић: Капитално учешће „машинаца“ у транзицији нашег енергетског сектора

Машински факултет у Београду обележио је 70 година од оснивања и 145 година од увођења наставе машинства у Србији, а свечаној академији присуствовали су студенти и професори, чланови Владе Србије, представници Ректората и Српске академије наука и уметности (САНУ), декани машинских факултета у Србији и региону.

Свечаности је присуствовао и министар рударства и енергетике Александар Антић који је честитао Дан Машинског факултета и истакао да треба да будемо поносни на све генерације студената и професора машинства који су претходних деценија дали велики допринос у трансформацији Србије у модерно друштво.

Антић је подсетио да је Машински факултет основан 1948.године, у време када је Србија, како је рекао, била ратом разрушена земља која је доприносом машинске и техничке струке доживела пуну индустријализацију и постала модерно место за живот.

„Допринос генерација инжењера у области енергетике био је капиталан, нема ниједног микро сегмента нашег енергетског систему у којем машинци нису дали огроман допринис и ја им у име свих грађана Србије захваљујем на томе“, поручио је министар.

Извор и фото: Танјуг

The post Антић: Капитално учешће „машинаца“ у транзицији нашег енергетског сектора appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »