Америчко гостопримство: Пентагон спрема мигрантима добродошлицу

Све ближе америчким границама налази се колона од више хиљада миграната из ценралноамеричких земаља у потрази за «америчким сном», међутим Вашингтон за то има друге планове.

Тако је шеф Пентагона Џејмс Матис изјавио да ће америчке трупе бити распоређене дуж границе како би спречиле «уљезе». Његове речи преноси агенција Спутник.

Матис је уверен да су већ почели да граде конкретне баријере на том подручју, али нису открили детаље о војној операцији. Непознато је и број бораца који ће бити ангажовани на јачању границе.

Подсетимо да хиљаде избјеглица из Централне Америке покушава доћи до Сједињених Држава кроз Мексико. Заузврат, амерички председник Доналд Трамп назвао је такав баланс «претњом на националном нивоу». Он је такође затражио од мексичких власти да преузму контролу над ситуацијом, а не пуштају мигранте на границу САД-а, у супротном ће Вашингтон бити приморан да је затвори.

Треба напоменути да је за шефа Беле куће борба против миграционе кризе фундаментална, јер је то наведено у његовој изборној кампањи. Сада, док земља чека на средњорочне изборе за Конгрес, Трамп је заправо ухваћен у замку сопствених обећања.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »