Ženska mreža Saveza za Srbiju: Zajedno ćemo se boriti protiv nasilja u društvu

Mi žene, građanke Srbije, predstavnice Saveza za Srbiju, smatramo da cela Srbija mora postati sigurna kuća za sve žene i muškarce koji u njoj žive, borave, kroz nju prolaze, u kojoj se rađaju, rastu i vaspitavaju deca koja neće biti žrtve pedofila i nasilnika, u kojoj nećemo i decu od 15 godina morati da pratimo do škole i nazad jer ih u javnom gradskom prevozu vrebaju manijaci.

Žene okupljene u Savezu za Srbiju insistiraju na maksimalnoj kazni za onog koji je napastvovao dete u beogradskom tramvaju, ali i podržavamo inicijativu za oštrije kažnjavanje silovatelja i pedofila. Apelujemo da predsednica Skupštine Srbije pod hitno stavi na dnevni red razmatranje narodne inicijative kojom je više od 150.000 građana Srbije podržalo predlog za oštrije kazne za nasilnika koji nasrću na našu decu.

Ne prihvatamo politiku koja za nasilje pronalazi opravdanje i koja toleriše mizoginiju, seksizam i urušavanje dostignutih standarda ravnopravnosti. Tvrdimo da indolentan odnos vlasti i pošalice na račun ženskog dela populacije podstiču nasilje nad ženama, decom i svim ranjivim kategorijama stanovnika. Ova vlast i na taj način urušava demokratske tekovine, za koje se neiskreno zalaže tamo gde vidi korist za sebe. Žene iz Saveza za Srbiju zalažu se da cela Srbija istinski bude sigurna kuća, naročito za našu decu.

The post Ženska mreža Saveza za Srbiju: Zajedno ćemo se boriti protiv nasilja u društvu appeared first on Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »