«Србија се одлучно противи било каквом формирању не војске већ паравојске на Косову»

«Србија се одлучно противи било каквом формирању не војске већ паравојске на Косову јер то не може бити војска. Да бисте имали војску ви прво морате да будете држава, а као што знамо Косово је територија под управом Уједињених нација у складу са Резолуцијом 1244, дакле не може бити оружаних снага осим Кфора», изјавио је министар одбране Александар Вулин, после хуманитарне кошаркашке утакмице у Нишу, упитан да прокоментарише формирање «војске Косова».

«Ми ћемо се на свим светским форумима и где год будемо могли доследно залагати и веома упорно и тврдоглаво борити да се никаква паравојска не формира на Косову и Метохији.

 Дати неосуђеним терористима тешко наоружање у руке и очекивати да ће бити мирно и стабилно није могуће. На нама је да се боримо и супротставимо, а на међународној заједници да покаже како држи до сопствене речи.

Ми имамо реч и НАТО пакта да се никакве оружане формације Албанаца неће моћи појавити северно од реке Ибар без претходне најаве и сагласности НАТО пакта и сва четири градоначелника српских општина на северу. То мора да се испоштује, наводи се у саопштењу МО Србије.

Реч међународне заједнице мора да се поштује уколико је њој стало, не само до мира и стабилности на Косову и Метохији, већ и до мира и стабилности на простору читавог Балкана. Паравојска на простору Косова не може да допринесе миру и стабилности али може немиру и нереду и може да узнемири читав Балкан», изјавио је министар Вулин.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »