Митрополит Амфилохије: Румија и албанска планина, али не Албанаца Енвера Хоџе

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије упутио је данас отворено писмо црногорском премијеру Душку Марковићу, поводом премијерове изјаве да је митрополит дозволио нелегалну градњу цркве Свете Тројице на Румији и Марковићеве тврдње да ће та црква бити уклоњена.

Црногорски сајт „Кафе дел Монтенегро“ преноси да је Амфилохије рекао да је Румија „црногорска и албанска планина, али Албанаца Скендер-бега, који је, по Његошу, ’срца Обилића, што умрије тужним изгнаником‘, али не и оних Енвера Хоџе и Турака рушитеља хришћанских светиња“, а да је „Храм на њој подигнут за добро свих и у славу Бога љубави“, као и да је „свенародно културно добро“.

Наводи се да је Амфилохије „предложио и да се изгради пут од Микулића до врха Румије, а временом и жичара, ради унапређења заједништва као и свеукупног духовног, културног и економског живота и напретка Црне Горе“.

Марковић је протекле недеље, коментаришући радове на цркви на Румији, казао да га чуди да је митрополит црногрско-приморски Амфилохије дозволио нелегалну градњу и поручио да ће црква на Румији бити уклоњена, подсећа Танјуг.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »