Марковић: Холандска обавештајна служба кренула је у истрагу против Ђиласа

Народни посланик Александар Марковић открио је зашто Драган Ђилас кривичним тужбама покушава да ућутка новинаре.

Марковић је казао да је холандска обавештајна служба отворила истрагу против лидера тзв. Савеза за Србију, те да су медији на удару због, како оцењује, нервозе представника опозиције.

То није ништа ново. Пре неколико дана се залагао и за забрану Пинк телевизије. Данас је на тапету, видим, Информер. И то све доводим у везу са нервозом. Холандска обавештајна служба кренула је у званичну истрагу против Драгана Ђиласа и његовог партнера Драгана Шолака и њихових сарадника под сумњом да перу новац, да су у Холандији имали сумњиве вишемилионске трансакције – открио је Марковић.

Марковић је казао да се нада проширивању истраге.

Ја сам поставио посланичко питање да ли ће се српско тужилаштво укључити у истрагу. На тај начин ћемо можда открити откуд Ђиласу толики новац, јер он упорно избегава да да одговор на то питање. Очајничке потезе против српских медија ја видим као његову нервозу због истраге која се води против њега, казао је Марковић.

Након што је коментарисао стање на домаћој политичкој сцени, испричао је о свом политичком ангажману, наводећи да је активан у шест скупштинских одбора.

Ја сам неко ко не бежи од активизма, ко посвећено обавља свој посао. Народни посланик је моје једино занимање. Ниједан од одбора се не бави облашћу која ми је страна. Истакао бих своју активност у Одбору за дијаспору и Србе у региону, то је нешто што ме приватно интересује. Али, ангажован сам и у Одбору за одбрану и унутрашње послове, Одбору за контролу служби безбедности, Одбору за уставна питања, Одбору за административно-мандатна питања и Одбору за Косово и Метохију, казао је Марковић.

 

 

 

Извор: Србија данас


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »