Интервју Николе Никодијевића за Еспресо на сајму медија: СПС и СНС имају одличну сарадњу

– У прошлом сазиву смо имали једну опозициону странку и њене одборнике, а у овом сазиву их је више, сада је ту један блок који се распао на више одборничких група, где је борба унутар опозиције за заузимање позиција, за наметање ко ће бити лидер, ко ће се највише показати за говорницом. Читав перформанс који опозиција изводи у Скупштини града Београда усмерена је ка њиховим унутрашњим борбама. У скупштини постоје јасно утврђена правила, пословник по коме радимо, статут града Београда, нико не може да одступи од тога, а ако покушају бивају санкционисани – рекао је Никодијевић.

Никодијевић се осврнуо на сарадњу са бившим градоначелником, али и са садашњим.
– Са Малим и даље сарађујемо исто као када је био градоначелник, с обзиром да је сада министар финансија. Са министром финансија је у свакој земљи увек добро сарађивати, тако да и ми као град Београд имамо његову велику подршку и велико разумевање за оно што су послови града, јер је и сам био градоначелник. Са Радојичићем такође добро сарађујемо, и мислим да ће бити сарадња једнако добра, као и са Малим – рекао је Никодијевић.

Председник Скупштине се осврнуо и на Конгрес СПС-а који ће бити 22. децембра, и рекао да мисли да ће лидер СПС-а бити једини кандидат.

– Ми, социјалисти смо закључили да ово треба да буде пре свега програмски Конгрес, а не кадровски. Оно што је несумњиво, Ивица Дачић има неподељену подршку, апсолутно јединство влада у свим одборима, Ивица Дачић је председник странке и биће једини кандидат, јер је то жеља чланства. Кључно питање овог Конгреса је зашто неко треба да гласа за СПС. Ивица Дачић ће бити председник странке и даље, водио је кроз турбулентна времена, надамо се да ће тако наставити – рекао је Никодијевић.

Никодијевић је причао о односу СПС-а са Српском напредном странком, али и о свом односу са Небојшом Стефановићем.

– Оцена за сарадњу СПС-а и СНС-а је 5. Најважнији је однос људи који представља те странке, однос мој са господином Весићем и господином Радојичићем је одличан, као и са Стефановићем. Увек бих пожелео да радим са таквим људима – рекао је Никодијевић.

Извор: Еспресо.рс

The post Интервју Николе Никодијевића за Еспресо на сајму медија: СПС и СНС имају одличну сарадњу appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »