Хофер: Спречити мешавину временских зона у Европи

Министар саобраћаја и инфраструктуре Аустрије Норберт Хофер најавио је да ће на идућем састанку надлежних министара ЕУ бити донета одлука о будућности померања казаљки у Европи.

Норберт Хофер је истакао да му је приоритет да се постигне заједничко решење како у Европи не би било земаља са различитим временима.

Наиме, Аустрија се једина до сада, од када је Европска комисија најавила укидање померања времена, за задржавање летњег времена, док се друге земље нису изјасниле о свом предлогу. Хофер истиче да ће на састанку у Грацу бити постигнут договор, али додаје да су интереси супростављени.

«Само један пример. Ако останемо при летњем времену сунце 21. децембра у Бечу излази у 8.42, а у Мадриду у 9.34, те Стокхолму у 9.43», објаснио је аустријски министар.

Хофер је рекао да је неопходно спречити да укидањем померања казаљки у Европи настане «мешавина временских зона». С тим у вези указује да је прекидање померања казаљки већ од 2019. премало времена јер авио-компаније и железнице планирају дугорочно, па би то могло потрајати.

Хофер сматра да би укидање преласка са летњег на зимско рачунање времена могло уследити на пролеће 2020. или чак тек 2021.

«Важно је да се прекине с тим, јер то нам ништа не доноси», рекао је Хофер.

Иначе у Аустрији је чак 77 одсто грађана против померања казаљки.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »