Груевски ће сутра затражити одлагање затворске казне

Македонска телевизија «Телма» објавила је да ће бивши премијер те земље Никола Груевски сутра преко свог адвокатског тима и званично затражити одлагање двогодишње затворске казне на коју је осуђен због случаја набавке луксузног «мерцедеса».

Наводи се да су информацију тој телевизији потврдили и адвокати Груевског, који нису желели да прецизирају на основу чега ће бити затражено одлагање.

Новинару «Телме» они су кратко рекли да ће одлагање затворске казне бити затражено због неодложних обавеза Груевског које произилазе из његове радне позиције и функције коју обавља као посланик македонског Собрања.

Телевизија наводи да македонски закони дозвољавају одлагање затворске казне у осам случајева, међу којима су здравствено-медицински, породични и пословни разлози, а могућност одлагања је најдуже до годину дана.

Груевски је у петак добио позив да се јави у скопски затвор Шуто Оризари на издржавање казне.

Како је наведено у позиву, Груевски треба најкасније до 8. новембра да се јави у затвор, где би требао да одслужи двогодишњу казну на основу пресуде о спорној набавци луксузног «мерцедеса», за шта га је Специјално тужилаштво Македоније оптужило у случају «Тенк».

Македонски медији објавили су да је луксузно блиндирано возило плаћено 600.000 евра.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »