Брамерц: Радикали ће морати да се појаве у Хагу због непоштовања Трибунала

Главни тужилац Механизма за међународне кривичне трибунале Серж Брамерц изјавио је да са званичницима у Београду није разговарао о поступку против чланова Српске радикалне странке (СРС) због оптужби за непоштовање Хашког трибунала, али да ће они морати да се појаве пред судом, преноси Танјуг.

Alo.rs Serž Bramerc

Брамерц је за Н1 рекао да о томе није разговарао са српским званичницима, јер се чека одлука по жалби независне тужитељке против одлуке Механизма да се случај пребаци српском правосуђу.

«Нисмо разговарали о томе, јер се чека одлука након жалбе. Оно што увек кажемо је да то питање неће нестати — они ће морати да се појаве пред судијама у вези са наводним злочинима које су починили», рекао је Брамерц.

Он је додао да постоји пуно добрих разлога због којих мисли да би тај поступак требало да остане у Хагу, и додао да би тај процес био вођен у Хагу да је ситуација као пре две године када је трибунал још функционисао.

Према речима Брамерца Механизам има ограничена средства и измењене надлежности у таквим случајевима и судије су донеле одлуку која је, по њима, најбоља за случај.

«Уколико, ипак, на крају овај случај буде пребачен у Београд, пажљиво ћемо пратити како се у њему поступа. Али, да сачекамо одлуку, па ћемо видети», рекао је Брамерц.

Хашки трибунал у децембру 2015. оптужио је функционере СРС-а Вјерицу Радету, Петра Јојића и Јова Остојића који је у међувремену преминуо, за застрашивање сведока у поступку Хашког трибунала против лидера те странке Војислава Шешеља, преноси Танјуг.

 

 

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »