Гостовање Ивице Дачића у Јутарњем програму на РТС: Морамо да будемо чврсти у одбрани наших државних интереса

Данас или сутра знаће се да ли ће Савет безбедности одржати седницу о ситуацији на Косову и Метохији, изјавио је за РТС шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Кина је Косово ставила на дневни ред и предвидела седницу 14. новембра, али се поједине западне земље томе противе, рекао је министар Ивица Дачић, гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

„Алтернатива је гласање о дневном реду, али се то никада није десило“, рекао је Дачић.

Дачић је истакао и да ће Шпанија чврсто остати уз Србију када је реч о одбрани територијалног интегритета и суверенитета.

„Нема шансе да ЕУ постави као услов за улазак Србије у Унију признање једнострано проглашене независности Косова“, каже министар.

Са друге стране велики је цинизам, каже Дачић, када неко ко је признао Косово и тиме нарушио основне принципе међународног права, а то је неповредивост граница, сада говори о томе да су то опасни принципи које ми предлажемно – брине се за границе Косова које нису међународно утврђене.

„Србија зна шта јој је чинити, остајемо на европском путу, само морамо да будемо чврсти у одбрани наших националних и државних интереса“, закључио је Дачић.

Извор и видео: РТС

фото: Архива

The post Гостовање Ивице Дачића у Јутарњем програму на РТС: Морамо да будемо чврсти у одбрани наших државних интереса appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »