Весић: У Србији се води српска политика и водимо рачуна о себи

Ако водимо мудру политику која подразумева да водимо рачуна само о нашим интересима, онда имамо шансе да не будемо на мети и да не учествујемо у свакој светској кризи, изјавио је данас члан Председништва СНС Горан Весић и истакао да се то и дешава у последњих неколико година, откад Александар Вучић води спољну политику.

Весић је оценио да Србија има веома добре односе са Кином, Руском Федерацијом, Европском унијом, а све су бољи и односи и са САД.

„После много времена, у Србији се води српска политика и водимо рачуна о себи. То значи да развијамо земљу у сарадњи са свима, а да притом имамо веома принципијелне ставове у међународним односима. Као водећа земља Балкана тако дајемо свој допринос миру и просперитету у Европи. Види се колико је добра политика председника Вучића да будемо у добрим односима са свим светским силама“, истакао је Весић.

Весић је прецизирао да се Вучић више пута састао са кинеским председником и премијером, са Путином чак 13 пута, а много састанака било је и са Ангелом Меркел и европским званичницима.

Истовремено, значајну улогу обавља и министар Дачић, захваљујући чему је недавно још једна земља повукла признање Косова, навео је Весић.

„Расте утицај Србије у међународној заједници и водимо паметну политику, не сврставајући се нигде, што нам даје шансу да будемо ван сукоба и да се развијамо“, напоменуо је Весић.

Весић је додао да је политика опозиционог савеза углавном насиље, јер очигледно немају другу политику и очигледно немају шта друго да понуде грађанима.

„Тако је Веселиновић позивао на силовање премијерке Брнабић, па је затим посланик из Двери Ного позивао на вешање председника Вучића. Они мисле да агресијом могу да надокнаде недостатак политичког програма и идеје“, рекао је Весић.

Према његовим речима, када говоримо о односу Драгана Ђиласа и Вука Јеремића према медијима, довољно је да се сетимо како су се понашали према новинарима, довољно је да се сетимо случаја „Борбе“ и тога да је у време Тадића, Ђиласа и Јеремића полиција улазила у једну редакцију, саслушавала и приводила уредницу.

„Само захваљујући тадашњем министру унутрашњих послова Ивици Дачићу, који није дозволио да се хапси уредница “Борбе“ Оливера Зекић, није се десило да буде и ухапшена“, подсетио је Весић и додао да је тада полиција улазила у редакцију „Борбе“ да би сазнали одакле информација у вези са плаћањем Сједињеним Америчким Државама за Миладина Ковачевића.

Та информација се, како је навео, испоставила тачном.

Према његовим речима, те године је Јанковић био заштитник грађана и написао је како је штампа у Србији слободна, те да није било проблема у односима државе и медија.

„У њихово време је више од 1.000 тужилаца и судија отпуштено са посла, што је био скандал међународних размера и због чега су нам били заустављени преговори са ЕУ. Верица Бараћ, покојна председница Савета за борбу против корупције, је наглашавала да је Ђилас као државни функционер гушио медије и да је користио своју монополску позицију за промовисање свог политичког програма. Касније се испоставило да је трговао секундама чак и са РТС-ом и Студиом Б. Они не разумеју да медији имају право на сопствену уређивачку политику, чак и на политички став, једино што треба да раде је да се држе новинарског кодекса“, истакао је Весић.

Они би вратили Србију у време кад су хапсили новинаре и слали полицију у редакцију, закључио је Горан Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг/Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »