Триван: Договорена помоћ Општини Темерин за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода

Министар заштите животне средине Горан Триван са сарадницима одржао је састанак са представницима Општине Темерин које је предводио заменик председника општине Темерин Никола Ембер, поводом реализације пројекта за изградњу пречистача отпадних вода, односно решавања најзначајнијих питања заштите животне средине у овој општини. Састанак представља наставак започете сарадње Министарства са локалном самоуправом Темерина на реализацији овог пројекта, за који је обезбеђена подршка Покрајинске владе.

У Темерину је  у функцији привремени пречистач отпадних вода који је на границама искоришћености капацитета, због чега је локална самоуправа покренула пројекат и припремила пројектно-техничку документацију за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода чиме ће трајније бити решен тај велики инфраструктурни проблем.

Министар Триван је изразио пуну подршку пројекту изградње постројења за пречишћавање отпадних вода у општини Темерин и истакао да ће Министарство обезбедити већи део средстава неопходних за његову реализацију. „Иако мала општина, Темерин је пример паметне и напредне локалне самоуправе која с пуном одговорношћу и озбиљношћу решава питања од кључног значаја за живот својих становника. Посебно су значајни континуитет и истрајност. Ваш дугогодишњи рад на решавању овог питања показатељ је и другим општинама како би требало размишљати и решавати проблеме у заштити животне средине“, нагласио је министар. Област вода једна је од најзначајнијих у заштити животне средине, и изградња постројења за пречишћавање отпадних вода од највећег значаја за бољи квалитет пијаћих вода и очување водног ресурса у Србији, због чега ћемо изградњом таквог пречистача у Темерину бити корак ближе остварењу наших заједничких циљева, додао је Триван.

Представници општине изразили су захвалност на помоћи, истичући да су до сада куцали на бројна врата која се нису отварала, а сада се десило да су се врата одмах отворила, и по први пут пројекат заједнички подржан, рекли су.

Реализацијом пројекта, житељи Темерина добиће пречистач отпадних вода I фаза од 18000 ЕС (еквивалент становника), знатно већег капацитета у односу на садашњи од 2400 ЕС, чиме ће бити унапређени санитарни услови и живот грађана, у складу са европским и светским стандардима.

Извор: Министарство заштите животне средине

The post Триван: Договорена помоћ Општини Темерин за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »