Стефановић: Борићемо се да тзв. Косово не буде део Интерпола

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је да ће током наредне недеље интензивирати активности на пољу борбе да самопроглашено Косово не постане члан Интерпола и поновио да не постоји ниједан правни аргумент да буде део те међународне полицијске организације.

Стефановић је рекао да такозвано Косово не сме да буде део Интерпола јер би у том случају дошло до политизације организације, а то такође не би довело ни до озбиљнијег повећања борбе против криминала.

„Мислим да постоји добра шанса да се снажно боримо и има да се боримо до последњег момента. Србија ће уложити сваки напор и енергију, односно цела Влада Србије да дођемо до добрих резултата“, рекао је Стефановић.

Министар је рекао да ће наредне недеље имати више сусрета са министрима и високим званичницима из света по том питању и пренети наше аргументе.

„Директно у намери да то пренесем, а и моје колеге ће такође имати сусрете са другим званичницима и амбасадорима у Београду, упутили смо више писама чланицама Интерпола. Не мислим да једним писмом код неких чланица можемо да променимо ток, али можда код неких хоћемо, јер постоје земље којима је веома стало до међународног јавног права и које се залажу да професионалне полицијске организације не буду политичке у којима ће неко подизати потернице само зато што треба да прогања неке Србе“, рекао је министар.

Стефановић каже да постоји велики број земаља које нису поткупљиве и које правду и борбу против криминала посматрају у професионалним оквирима.

„Уверен сам да ако у полицијској организацији буду желели да поштују право и сопствене прописе, Србија има шансу да победи и да покаже да је оно за шта се залаже исправно“, рекао је Стефановић.

 

Ухапшен напасник из трамваја

Стефановић је изјавио данас да је ухапшен мушкарац који је напаствовао девојку у возилу београдског градског превоза.

Министар је рекао да је београдска полиција касно суноћ идентификовала и ухапсила И.М. (1981.), са пребивалиштем на београдској општини Палилула.

„Он се сумњичи за ову ужасну ствар, сви смо били погођени и потресени оним што смо видели на том снимку и као родитељ могу да кажем да не постоји могућност да то мирно посматрате и да не осетите огроман бес и љутњу зато што се тако нешто догодило“, рекао је Стефановић.

Министар је додао да је полиција брзо реаговала.

„Надам се да ћемо моћи брзо и од судских органа да добијемо правду и да то неће бити један од оних случајева који ће проћи лагано, већ да ће озбиљно показати да није дозвољено да неко малтретира децу“, рекао је Стефановић.

Стефановић је рекао да је Србија сигурна земља, град Београд такође сигуран град и да жели да се сваки грађанин осећа безбедним, као и да деца у сваком моменту буду безбедна.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »