Словеначки социјалисти траже повлачење признања Косова

Социјалистичка партија Словеније упутила је позив председнику, премијеру и члановима Владе те земље да се заложе да Република Словенија по угледу на све већи број земаља повуче признање Косова и подржи територијални интегритет Републике Србије.

У писму те странке се наводи да је Словенија 2008. године начинила велику грешку признањем независности дела територије Републике Србије, братске земље.

„Косово и Метохија је саставни и неодвојив део Србије, као што пише у Резолуцији 1244 УН», истиче та словеначка ванпарламентарна странка.

У поруци се напомиње да Косово и Метохија, „јужна покрајина нама братске земље“, према међународном праву није имала никакво право да се изјасни као држава и додаје се да је 10 година након признавања још очигледније да је Косово од почетка југословенске кризе 1980-их било инструмент Запада.

На Косову САД база Бондстил ствара немире на јужној граници Србије и на самом Косову и оваква пракса је усмерена ка братској Србији, братској Русији, Словенији и Европи, пренео је Танјуг.

„Европа је буре барута, Балкан је детонатор и са садашњом ескалацијом ситуација постаје врло опасна, чак и за грађане Републике Словеније. Зато Западу треба дати јасан сигнал да се нећемо потчинити његовој политици“, истиче Социјалистичка партија Словеније.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »