RTS ignoriše skoro pet miliona ljudi!

 

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović istakao je da rukovodstvo RTS-a još uvek nije odgovorilo na ranije upućene zahteve da ova medijska kuća počne da poštuje zakone i predstavnicima opozicije omogući vreme u informativnim emisijama. Ignorisanjem ovog zahteva, poručio je on, Javni servis nije izignorisao samo opoziciju, već i skoro pet miliona ljudi koji nisu glasali za SNS na poslednjim republičkim izborima.

„Javni servis finansiraju svi građani, a ne samo glasači SNS. Uprkos tome, tokom poslednjih sedam meseci u emisijama nije gostovao niti jedan lider Saveza za Srbiju, kao ni drugih opozicionih partija, iako su većina izabrani predstavnici građana u republičkoj, odnosno lokalnim skupštinama“, saopštio je Veselinović danas ispred zgrade RTS-a.

On je, u ime Saveza za Srbiju, označio rukovodstvo RTS-a, direktora Dragana Bujoševića i glavnog urednika Nenada LJ. Stefanovića, saučesnicima u otimanju Javnog servisa od građana. Kako je naveo, Javni servis više ne informiše građane, već se sveo na instrument manipulisanja javnošću, direktno dirigovanog iz fotelje na Andrićevom vencu.

Podsetivši da je Savez za Srbiju pre skoro mesec dana uputio zahtev RTS-u da se predstavnicima opozicije omogući vreme u informativnim emisijama, a da se rukovodstvo ove medijske kuće na to oglušilo, Veselinović je poručio da će posledično „Savez za Srbiju radikalizovati svoju borbu protiv takve sramne uređivačke politike“.

Na današnje obraćanje ispred zgrade RTS-a bile su pozvane i druge političke organizacije koje su učestvovale na nedavno održanom Okruglom stolu opozicije o izbornim uslovima, a između ostalih, bili su prisutni i predstavnici Socijaldemokratske stranke i Nove stranke.

Podsetimo, u ranije upućenom zahtevu, Savez za Srbiju tražio je da „u roku od 15 dana bude obezbeđeno redovno učešće predstavnika opozicije u informativnim programima RTS-a“ , i to „najmanje 30 minuta nedeljno“, a naročito se insistira na debatnim emisijama. Takođe, zahtevano je i da im se „omogući pravo na demanti i odgovor na klevete koje na Javnom servisu o njima redovno izriču predstavnici vlasti“.

The post RTS ignoriše skoro pet miliona ljudi! appeared first on Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »