Проф. др Славица Ђукић Дејановић: Исплата свих дуговања мајкама до краја године

Сва дуговања мајкама, породиљама и трудницама због кашњења давања по Закону о подршци породици са децом биће исплаћена до краја године, изјавила је министарка задужена за демографску и популациону политику Славица Ђукић Дејановић и најавила да ће тај Закон у циљу побољшања бити поново пред посланицима за неколико месеци.

„Од 1. јула сва финасијска давања иду мајци, породиљи, трудници, све што је раније из администратвних и других разлога каснило исправља се, све што финансијски није добијано месец за месец или је каснило два до три месеца биће исплаћено свакој жени до краја године и чим то финансије омогуће“, рекла је Ђукић Дејановић у Скупштини Србије одговарајући на питања посланика.

Према њеним речима, посланици ће највероватније крајем године или почетком наредне имати прилику да расправљају о допунама и изменама Закона о финансијској подршци породици са децом.

„Измене и допуне не могу бити приоизвод жеља већ морају бити засноване на равнотежи између тенденција владе да пронаталитетна политка буде пироритет државе а у складу са могућностима“, рекла је она.

Према њеним речима, сви морају да буду свесни и да ће тај Закон морати да се поправља у складу са са поправљањем мартеријалног статуса државе.

„Мораћемо да одвајамо све више стимулативних и финансијских средстава у циљу подршке родитељству, за подизање реподуктивног знања …. „, изјавила је она.

Министарка је оценила да је можда некада било и бољих мера, као што је посланик навео, али је додала да мора да се зна да никада није било већег обухвата грађанки обухваћених том мером.

Давања за стумилацију популационе политике никада у Србији нису били већа него сад, рекла је она и додала да је истина да је у имплементацији Закона било нејасноћа.

„Влада је управо због нејасноћа и тенденција да ово буде Закон који ће се најчешће мењати формирала комисију са представницима министарстава, секретаријата, статистике и за дечију заштиту која дневно прати примену закона“, рекла је она.

Додала је да мора да се зна да постоји разлика између социјалне и популационе политике, која не прави разлику у социјалном статусу мајке.

Извор: Блиц

фото: Бунић, рас Србија

The post Проф. др Славица Ђукић Дејановић: Исплата свих дуговања мајкама до краја године appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »