Омогућити лечење генерала Младића у Русији или Србији

Породица генерала Ратка Младића, који служи доживотну казну у затвору у Хагу, забринута је за његово здравствено стање и захтева да буде одведен на лечење у Русију или Србију, изјавио је генералов син Дарко Младић у руској Думи.

«Радимо на новим захтевима да би га одмах пустили на лечење у Русију или Београд, јер услови у којима борави не доприносе побољшању његовог здравља», рекао је Дарко Младић на презентацији књиге у Думи.

Он је навео да је здравље генерала углавном стабилно, али да је породица забринута, јер Младићеви најближи не верују хашким лекарима, преноси «Спутњик».

«Имао је три јака мождана удара, много мањих удара, инфаркт. Прошлог лета све време му је скакао притисак. Имао је притисак 220, а хашки лекари су рекли да је то за њега нормално. Руски и српски лекари скретали су пажњу да му је погрешно лечен притисак. Давани су му лекови који се међусобно не комбинују», указао је Дарко Младић.

Он је навео да породица дуго није добијала информације здрављу генерала Младића.

«Зашто кажем да је Русија спасила живот генералу Младићу? Зато што је проблем његовог здравља био присутан свих ових година. Управо Русија је послала лекаре који су утврдили право стање његовог здравља. Пре тога лекари из Хага нису давали никакве информације о његовом здравственом стању — у августу су му снимили главу, али нам нису давали снимак, само опис да је дошло до неког погоршања. Али, оног дана када су одлучили да замене судије, лекари су одмах позвали адвокате и дали им снимак», навео је Дарко Младић.

Рекао је да породица страхује да Ратко Младић не доживи разматрање жалбе на пресуду, будући да датум разматрања за сада није познат.

«Пре су говорили да је разматрање у децембру 2019. године, али сада је тај датум промењен. Не зна се када ће га разматрати», напомиње Дарко Младић.

Генерал Ратко Младић налази се у притвору у Хагу од 2011. године, а првостепеном пресудом осуђен је на доживотну казну затвора.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »