Лазански: могуће да је Кашоги жртвован да би Ердоган и Трамп могли да држе у шаци Саудијце због цене нафте

Војно-политички коментатор листа «Политика» Мирослав Лазански каже за РТС да у позадини убиства Кашогија може бити лична освета саудијске краљевске породице према новинару који је био њихов кућни пријатељ па се одметнуо.

Мирослав Лазански рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да је убиство Кашогија врло замршен случај.

«Један од егзекутора прерушен у Кашогија сатима је шетао Истанбулом и нема сумње да је екипа која је стигла у Турску била екипа егзекутора. Рекло би се да саудијски принц обраћајући се Путину тражи излаз», сматра Лазански.

Додаје да у позадини убиства Кашогија може бити лична освета саудијске краљевске породице према новинару који је био њихов кућни пријатељ па се одметнуо.

Лазански каже и да је могуће да има истине у теорији да су Турске и америчке обавештајне службе знале да се спрема Кашогијево убиство и да је жртвован свесно да би Ердоган и Трамп могли да држе у шаци саудијског принца због цене нафте.

«Ако одједном дође 17 људи са дипломатским пасошима, то не може да прође незапажено. Турска има јаке обавештајне и контраобавештајне службе и одлазак њих 17 из земље такође не може да не буде примећен од америчких служби. Да они просто желе саудијског принца да држе у шаци због цене нафте, има и тога», истиче Лазански.

Додаје да живимо у свету двоструког морала и двоструких аршина.

«Међународно право је срушено агресијом на Југославију и оно може да постоји једино између две јаке силе», објашњава коментатор Лазански.

Каже да син убијеног Кашогија није имао избора и да је морао да се састане са саудијским принцом.

«Морао је да пристане на сусрет која му је била алтернатива? Сама фотографија руковања показује физиономију лица тог дечка и тога да је свестан о чему се ради. Напустио је недуго затим Саудијску Арабију вероватно уверен да је и њему угрожена лична безбедност», каже Лазански.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »