Козарев: Србија неће признати једнострано проглашену независност КиМ

Члан ГО СНС Душан Козарев изјавио је данас да самопроглашено Косово јесте сваким даном све даље од самосталности, али то није заслуга оних који данас клевећу, а који су активно или нечињењем пружали несебичну подршку сепаратистима у Приштини.

То је заслуга ове државно-одговорне владе и председника Александра Вучића, јер они су Србију и у економији, и у међународним односима, и по питању Косова и Метохије спасили са ивице понора, где је доведена управо ДСС-овом и ДОС-овом капитулантском политиком, рекао је Козарев.

Козарев је нагласио да у државној политици када је реч о Косову и Метохији нема никакве конфузије, али конфузије очито има у главама оних који упорно у поруке званичника Србије злонамерно учитавају непостојеће садржаје, што Демократска странка Србије готово свакодневно чини.

Нико од представника власти у Србији, а посебно не председник Александар Вучић, не залаже се за решавање косовско-метохијског питања да би изашао у сусрет сепаратистима из Приштине, навео је Козарев.

Наш циљ је, истиче Козарев, стварање климе у региону која ће омогућити да живимо једни крај других и једни са другима, а да потомцима оставимо друштво које неће бити стално растрзано између рата и мира.

То не подразумева никаква признања, и Србија не може и неће признати једнострано проглашену независност своје јужне покрајине, а свако ко нашу владу и председника оптужује за тако нешто је или безумник или најобичнији клеветник и лажов, наглашава Козарев.

Козарев каже да Демократска странка Србије и многе друге странчице опозиције јесу на становишту да је ратна опција једина опција за Србију, а свакога ко жели да избегне нове сукобе и страдања тако што ће проблеме решавати договором, оптужују за издају.

Да апсурд буде већи, такве оптужбе долазе од оних који су нашу државу оставили без излаза на море, исти они који су у договору са странцима правили границе и граничне прелазе тамо где их никада није било и учинили све да Србију доведу у позицију да се за своје интересе бори везаних руку и ногу, закључио је Козарев.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »