Италија пркоси ЕУ: Санкције које је ЕУ увела Русији треба укинути, и то што пре!

Била је то порука председника италијанске владе Ђузепеа Контеа после његове посете Москви, где је разговарао с руским председником Владимиром Путином, пишу Новости.

 Photographer: Victor Sokolowicz/Bloomberg

Конте сматра да ове санкције веома штете италијанским и европским предузећима. Став Италије је да треба подржавати економске односе Москве са Римом, Бриселом, и другим европским престоницама.

Италијански председник Владе истиче да санкције не могу саме по себи да буду циљ, и да њихово трајање треба што пре ограничити и прекинути.

Слично мисли и министар унутрашњих послова Матео Салвини, који поручује да нема никаквога смисла санкције Москви продужавати сваких шест месеци унедоглед.

Конте је такође поручио да су основе италијанске привреде чврсте, одговарајући на тај начин бриселској администрацији која од Рима тражи да изврши ревизију буџета за следећу годину и смањи предвиђени дефицит, по цену финансијских санкција.

Поручио је да Италија неће подлећи «бесмисленим правилима».

Све је више земаља ЕУ које се буне против наставка економског кажњавања Русије уведеног због украјинске кризе, јер то, између осталог, штети и сопственим интересима ЕУ. Међу земљама које се оштро противе руским санкцијама је и Аустрија.

ГАСОВОД

Током Контеове посете потписано је више важних економских уговора. Рим и Москва, такође, озбиљно разматрају могућност италијанског прикључивања на руски гасовод који ће бити отворен 2019. године.

аутор: Г. ЧВОРОВИЋ

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »