Ђурић: Србија поносна на своју независност и самосталност

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић изјавио је данас у Москви, у разговору са представницима политичких партија азијских држава, да је Србија поносна на своју независност и да љубоморно чува право својих грађана да буду доносиоци стратешких политичких одлука.

Ђурић је, на округлом столу „Улога политичких партија у спречавању мешања у унутрашње послове суверених држава“, који је одржан у оквиру Конференције азијских политичких партија (ИЦАПП), рекао да ће СНС и председник Александар Вучић наставити да воде политику пружене руке и очувања националног и државног достојанства.

Политика Александра Вучића и СНС, како је објаснио, јесте чврст залог независне спољне и унутрашње политике Србије, и права да као земља сами бирамо своје пријатеље и партнере, у складу са својим интересима, а не на основу било чијег диктата.

„Један од основа такве политике је и здрава економија, у опоравку и снажном расту после деценија кризе, и искрен однос према свима у окружењу и међународној заједници. Принципијелно смо против страног мешања у политичке односе унутар суверених и независних држава, и за стриктну примену повеље УН. Наша земља је као директан резултат страног мешања, укључујући и оружане агресије и хибридне облике ратовања, у претходним деценијама више пута губила делове своје територије и становништва и проживела трагедију као мало који народ у историји Европе“, рекао је Ђурић.

Зато народ Србије, према његовим речима, никада више неће дозволити да неко изван наших граница и мимо наше воље преузме контролу над нашим политичким системом, као што је то нажалост бивало у прошлости.

На округлом столу учествовали су, између осталих, представници Јединствене Русије, Комунистичке партије Кине, партија из Турске, Сирије, Ирана, Филипина, Вијетнама, Узбекистана, Италије.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »