Дачић: Не дамо образ и Косово за „шаргарепу“ ЕУ

Шеф дипломатије Ивица Дачић, за „Новости“, о изјави немачког посланика Бајера да морамо да признамо лажну државу пре уласка у Унију: Ако се зна исход, чему онда дијалог у Бриселу

Србија неће погазити свој Устав и образ признајући лажну државу Косово зарад некакве европске шаргарепе.

Овако српски шеф дипломатије Ивица Дачић за „Новости“ коментарише изјаву посланика Бундестага Петера Бајера, из странке ЦДУ Ангеле Меркел, који је рекао да је у Београд дошао с поруком да „Србија не може бити део ЕУ док де јуре не призна независно Косово“.

– То што је рекао свакако треба схватити озбиљно, јер је званичник партије канцеларке Меркел. Али, ако би то заиста било тако, чему онда дијалог у Бриселу, чему тај исцрпљујући и за нас веома фрустрирајући процес, ако се унапред зна исход – пита се Дачић.

Министар спољних послова наводи да нам дипломатска битка за КиМ тек предстоји:

– Сигнали из појединих кључних западних држава, а пре свега из САД, које су досад чврсто стајале на позицијама да је за њих независност Косова завршена ствар, дају нам за право да се боримо, уважавајући реалност на терену, али и темеље међународног права који су брутално нарушени 2008. једностраном акцијом власти у Приштини.

Извор и фото: Новости

The post Дачић: Не дамо образ и Косово за „шаргарепу“ ЕУ appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »