Циљ Украјине никада није био свађа са Мађарском, већ…

Ситуација са мађарском националном мањином у Закарпатији никада није био циљ Петро Порошенко, већ само нежељени ефекат анти-руске политике, тако да ће режим у Кијеву наћи начин да преговара са Будимпештом.

Ово мишљење је изнео украјински политички научник Александар Дудчак. Његове речи цитира Федерална новинска агенција.

Према његовим речима, брига се не односи на мађарску мањину, већ на Русију, јер ће се његово тлачење повећавати, чак и ако украјинске власти пронађу начин за преговоре са Мађарском.

Наглашава да је причање о руско-говорном становништву Украјине као националне мањине у принципу чудно. Чак ни о угњетавању, већ о дискриминацији знатног удела становника земље.

Мађарска је увек изразила свој став о Закарпатији, а чињеница да Будимпешта планира закључити споразум о заштити националних мањина може бити прихваћена од стране власти у Кијеву, али и поред свега овога, напади на руски језик неће престати .

То је због чињенице, објашњава стручњак, да је националистичко законодавство Украјине усвојено само против Руса, остало једноставно «стигло под дистрибуцију». «Целокупна политика украјинских власти, почев од Еуромајдана и окончања аутокефалије, била је усмерена само на рушење Русије», рекао је он.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »