Упркос неколико решења за рушење, инвеститор довршио започето: Станари се усељавају у зграду без папира

У зграду у Улици Рада Неимара 19 на Лекином брду на Вождовцу, без икакаве грађевинске дозволе, почели су да се усељавају станари.

Грађевински инспектори су у више наврата писали пријаве Фото Петар Милошевић

Грађевинска инспекција општине Вождовац, која је у више наврата затварала градилиште, а и донела решење о рушењу, није успела да заустави бахатог инвеститора. Он је довршио започето, а продаја станова одвија се као да је све легално.

Иако су комшије, којима је ова грађевина заклонила поглед, више пута пријављивале да у њиховом комшилуку ниче вишеспратница без папира, инвеститору нико није успео или желео да стане на пут. Како тврде, инспекција је у више наврата постављала траку са натписом «затворено градилиште», али, то би их зауставило само док инспектори не оду.

Након тога, они би, како тврде поједини становници Лекиног брда, настављали по старом. И тако до зграде са шест спратова и поткровљем.

 Комшији заклања светлост, а нама је сметало то што се зида без папира — каже житељ Улице Рада Неимара. — Међутим, знали смо да нико не може да га заустави. Он је саградио и још једну зграду у нашој улици, а у њу су се већ одавно уселили станари.

Како су се репортери «Новости» уверили на терену, вишеспратница је сређена цакум-пакум, камиони са намештајем били су паркирани испред улаза, а станари уносили ствари за опремање ентеријера. Међутим, нису били расположени за разговор.

Према подацима које смо добили у Општини Вождовац, прво решење против дивље градње донето је у децембру прошле године, а последње у мају ове.

 Грађевински инспектор обавио је инспекцијски надзор у Рада Неимара 19, на катастарској парцели 1645/3 и том приликом утврдио да се изводе радови на изградњи објекта без грађевинске дозволе — објашњавају у општини.

На основу записника од 11. децембра 2017. године, грађевински инспектор је донео Решење о уклањању предметног објекта 11. 12. 2017. године и истог дана затворио градилиште. Како се контролним записником констатовало да инвеститор није поступио по Решењу, Одељење за грађевинску инспекцију је донело Решење о извршењу 7. маја 2018. године и списи предмета су прослеђени Одсеку за спровођење извршења решења овог одељења.

Грађевински инспектори су у више наврата поново затварали градилиште, постављањем службеног знака и траком «затворено градилиште».

Без обзира на «ревност» општинске инспекције, остаје нејасно како је инвеститор уопште успео да доврши грађевину, а потом и да добије прикључке за воду и струју.

Поводом лаковерности оних који су купили станове у нелегалној згради, сувишан је сваки коментар.

ЦЕНА КВАДРАТА

Продаја станова на овој адреси увелико је доступна и у агенцијама за некретнине.

Цена квадрата није назначена, али према тврдњама комшија, цена је између 1.600 и 1.800 евра.

М. СТАНОЈКОВИЋ

http://www.novosti.rs

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »