Уцене, претње, поткупљивање: Како до промене Устава у Македонији

Без обзира на оптужбе америчких чиновника на рачун Русије, у унутрашње ствари Македоније није се мешала Москва, већ је то чинио Вашингтон, изјавила је представница МИП Русије Марија Захарова на редовном брифингу за новинаре.

„Опет се чују оптужбе на рачун Москве о мешању у унутрашње процесе у Македонији. То што је (Метју Палмер) рекао у Скопљу о мешању Русије је смешно. Желели бисмо да подсетимо да су управо САД, а не Русија, још 19. октобра апсолутно нечасним методама, уз помоћ уцена, претњи, поткупљивања посланика, прогурале у Парламенту Македоније одлуку о почетку процедуре измене Устава Македоније. Управо се амерички амбасадор у Скопљу налазио у згради Собрања и управљао тим процесима“, изјавила је Захарова.

Она је нагласила да против Преспанског споразума није Русија, већ су против сами македонски бирачи који су показали своје мишљење на референдуму 30. септембра.

Високи амерички званичник Метју Палмер искритиковао је раније Русију због наводног мешања у процесе у македонији и апеловао на владајућу већину у Собрању да усвоји измене уставних амандмана, називајући то приликом која се неће поновити.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »