Састанак Тривана са амбасадорима ЕУ

Заштита животне средине једна је од најзахтевнијих области у процесу приступања Србије Европској унији (ЕУ), за коју су неопходне довољне инвестиције, али свако улагање у заштиту животне средине и усвајање европских стандарда донеће добробит, квалитетнији и здравији живот грађанима Србије, закључено је на састанку шефова мисија земаља ЕУ на којем је гост био министар заштите животне средине Републике Србије Горан Триван.

Састанак са амбасадорима земаља чланица ЕУ у Србији којем је председавао шеф Делегације ЕУ амбасадор Сем Фабрици, посвећен заштити животне средине у Србији, протекао је у отвореном разговору о најважнијим питањима и изазовима Републике Србије у контексту отварања Поглавља 27 животна средина – климатске промене.

Министар Триван је представио актуелно стање и најзначајније активности на решавању изазова у заштити животне средине у Србији. Амбасадори земаља чланица ЕУ изразили су и овом приликом пуну подршку Србији у процесу придруживања ЕУ. Учесници састанка су се сложили да је за достизање циљева Републике Србије у овој области које Србију уводе у свет модерних, развијених, еколошки свесних и одговорних држава, неопходно јачати административне капацитете и успоставити предвидив и одржив начин финансирања заштите животне средине. Амбасадор Фабрици је подсетио да је заштита животне средине у врху приоритета ЕУ, и да је, као најбољи партнер и први донор Србије, решена да настави да технички и финансијски подржава Србију у процесу усвајања и примене европских правних тековина у овој области.

Министар Триван је изразио своју посвећеност решавању највећих изазова у заштити животне средине у Србији, уз заједничко разумевање, сарадњу и с добром комуникацијом Министарства заштите животне средине са Делегацијом ЕУ у Србији и земљама чланицама ЕУ у Србији. Добра комуникација са грађанима о изазовима и успесима у унапређењу заштите животне средине у Србији такође је неопходна.

Извор: Министарство заштите животне средине

 

The post Састанак Тривана са амбасадорима ЕУ appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »