Полицајац и два мигранта повређени на граници БиХ и ХР

На Граничном прелазу Маљевац синоћ је дошло до још једног инцидента са мигрантима у којем су повређене најмање три особе, од којих је једна припадник Граничне полиције БиХ, преноси Клих.ба.

foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Дошло је до гурања међу мигрантима, али и са Граничном полицијом БиХ услед премештања шатора које су мигранти током дана поставили на ничијој земљи између територија БиХ и Хрватске, преноси портал Клиx.ба.

Наиме, шатори су присилно померени стотинак метара од моста на којем је хрватска полиција поставила кордон, а због чињенице да поједини мигранти предметима гађају хрватске полицајце.

Раније је најављено да ће Гранична полиција покушати да успостави нормалан саобраћај на прелазу Маљевац, с надом да ће с мигрантима доћи до договора.

Klix.ba

Ово није први инцидент јер су претходно три мигранта задобила лакше телесне повреде у сукобу са полицијом на прелазу Маљевац, у Великој Кладуши, а међу њима је било и једно дете.

Један полицајац из БиХ је такође лакше повређен у ранијем сукобу.

Хрватске снаге с друге стране границе посматрају ситуацију из ваздуха, а поред моста је постављен и водени топ у случају да мигранти одлуче да крену на све или ништа, преноси Клиx.ба.

 

 

 

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »