Ђорђе Милићевић: Избори у Лучанима у складу са законом

Ако опозиција толико инсистира на ванредним парламентарним изборима, можда им и треба изаћи у сусрет, рекао је у Скупштини Србије шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије (СПС), Ђорђе Милићевић.

Он је одговарајући на питања новинара рекао да није чуо да тему ванредних парламентарних избора покрећу представници владајуће коалиције, већ да то углавном чине представници опозиције.

„Покрећу питање ванредних избора а заправо се моле да до њих не дође. Када су толико заинтресовани, можда им и треба изаћи у сусрет, али онда они увек траже неке разлоге како би оправдали изборни дебакл“, рекао је Милићевић.

Подсетио је да се СПС залаже за редовне изборне циклусе, али се, кажзе, никада не може искључити могућност ванредних парламентарних избора.

„Ми смо за њих увек спремни, али то је одлука коју ће донети председник СНС-а (Александар Вучић). Ми с њима имамо дугорочно и стратешко партнерство и поштоваћемо одлуку коју буду донели”, рекао је Милићевић.

“Убеђени смо да ће локални избори у Лучанима бити расписани у складу са законом.“

Он је поручио да ће се СПС тим изборима бавити када они буду расписани, као и да је њихова најбоља кампања да савесно обављају посао који су преузели.

За разлику од опозиције, ми се не можемо бавити само политичким маркетингом и изборном кампањом, рекао је Милићевић.

„Ми желимо одговорно, озбиљно и посвећено да обављамо посао за који смо преузели одговорност. Тако радимо у најбољем интересу грађана. То је наша кампања, када дође тренутак, грађани нека одлуче коме ће указати поверење“, поручио је Милићевић.

Пре неколико дана, шеф посланика Двери Бошко Обрадовић питао је министра државне управе и локалне самоуправе Бранка Ружића (СПС) када ће бити расписани избори у општини Лучани, а изразио је сумњу да ће власт „изазвати“ ванредне изборе у још неколико локалних средина.

Милићевић је одговорио да ће Влада Србије, ресорно министарство и председница Скупштине поступити одговорно као што су то чинили и до сада уколико у неким локалним срединама буду испуњени законски услови за распуштање скупштине.

Он је додао и да посланички клуб СПС-а има устаљену праксу да, када нема заседања парламента, па и кампање, разговара с грађанима с којима жели да гради партнерски однос.

Извор и фото: Танјуг

The post Ђорђе Милићевић: Избори у Лучанима у складу са законом appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »