Вучић: Услови за напредак су мир и стабилност

Србија ће наставити да напредује ако будемо сачували мир и стабилност, а у привреди ће ићи све боље, поручује председник Александар Вучић. Економија је здрава, привлачимо 55 одсто укупних инвестиција Западног Балкана, а поправили смо позицију на светској Дуинг бизнис листи за 50 места и то нико не може да негира, рекао је председник Вучић за ТВ Пинк.

Александар Вучић (фото:Лола Ђорђевић)

Све више је домаћих малих и средњих предузећа. У наредном периоду биће обезбеђени и додатни подстицаји за та наша предузећа.

«Србија смањује јавни дуг, трећу година заредом имамо суфицит у буџету. Када сам постао председник Владе, јавни дуг Србије је био 79 одсто БДП-а, а од 1. јануара биће 49 одсто. То је важно због будућности деце да не морају да отплаћују наше дугове. Све што је испод 50 одсто је међу најбољима у Европи», истакао је председник на ТВ Пинк.

Вучић је најавио да ће држава са око 50 милиона евра помоћи развој три града на југу и истоку земље – Лесковац, Врање и Зајечар.

«Лесковац и Врање имају дефиците наслеђене из претходног периода, од око 20 милиона евра појединачно, а Зајечар има дефицит од око 13 или 14 милиона евра», напомиње Вучић.

Председник каже да ће пре краја месеца бити пуштен у рад сајбер нож у Клиничком центру Србије.

«Ми ћемо бити једна од ретких земаља која ће у једној болници имати и гама нож и сајбер нож. Набављамо најмодернију и најсавременију опрему. Све то радимо после КЦ Ниш. Многе болнице смо већ реновирали. Погледајте како изгледа ‘Драгиша Мишовић’, да се не постидите ни пред једном болницом у свету. Идемо на Дедиње 2», истиче председник.

Како каже, улагање у болнице је могуће када има новца у буџету, а новца има јер је добро спроведена реформа у области финансија.

РТС

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »