(ВИДЕО) Мигранти пробили кордон, хрле у Хрватску, има повређених

Мигранти су око 10.30 пробили полицијски кордон на страни БиХ и кренули су према граничним прелазима с Хрватском, јавио је Дневни аваз.

Аваз додаје да међу мигрантима има повређених, као и да су из Хрватске дошли припадници Специјалне полиције.

Гранични прелаз Маљевац тренутно је затворен за саобраћај.

Како јавља портал Кликс, на железничкој станици у Бихаћу полиција је јутрос блокирала воз који је рано јутрос стигао из Сарајева, у којем су углавном мигранти, и не дозвољава им да се искрцају. Портал сазнаје и да је полиција блокирала и пролазак аутобуса који возе мигранте.

У возу се налази више од 90 миграната који су допутовали из Сарајева.

У Бихаћу и другим градовима Крајине тренутно се налази више од 10.000 миграната који чекају и надају се да ће у једном тренутку моћи да пређу границу и домоћи се Европске уније.

Јуће је више стотина миграната који су организовано из правца Дрмаљева стигли до граничног прелаза Велика Кладуша — Маљевац покушало да пређе хрватску границу, а ноћ су провели у близини граничног прелаза. Они су покушавали пређу границу БиХ и уђу у Хрватску, међутим Гранична полиција их је зауставила.

Више стотина миграната који су организовано из правца Дрмаљева стигли до граничног прелаза Велика Кладуша — Маљевац, како би покушали прећи хрватску границу, ноћ су провели у близини граничног прелаза.

Након што им полиција није дала да пређу границу БиХ и Хрватске, мигранти су ноћ провели у импровизованом шатору, недалеко од граничног прелаза, јављају федерални медији.

Они покушавају прећи бх. границу и ући у Хрватску, међутим Гранична полиција то не дозвољава.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »