С. Арабија ће позвати на одговорност све у вези случаја Кашоги

Саудијска Арабија ће позвати на одговорност све одговорне за убиство новинара Џамала Кашогија и оне који нису испунили своје обавезе, ко год да су они, саопштила је влада Саудијске Арабије након састанка којим је председавао краљ Салман.

Саудијски новинар Џамал Кашоги (59) нестао је након што је ушао у саудијски конзулат 2. октобра у Истанбулу, пренео је Ројтерс.

Саудијска Арабија, након што је првобитно негирала било какву умешаност у нестанак Кашогија, у суботу је саопштила да је он убијен у тучи у тој згради.

БРИТАНИЈА: САМО С. АРАБИЈА МОЖЕ ДА ОДГОВОРИ НА ПИТАЊА

Велика Британија је саопштила да су остала отворена питања везана за убиство саудијског новинара Џамала Кашогија и да само Саудијска Арабија може да обезбеди одговоре на њих.

«Изјава председника (Турске) Ердогана подвукла је чињеницу да су остала питања на које само Саудијци морају да одговоре», изјавио је портпарол британске премијерке Терезе Меј на питање да прокоментарише изјаву турског председника, пренео је Ројтерс.

Ердоган је истакао да је «свирепо убиство Кашогија увреда за цело човечанство» и нагласио да се оно није догодило спонтано већ да је било унапред планирано.

Како је рекао, за убиство саудијског новинара је одговорно 18 особа, од којих је 15-оро стигло из Саудијске Арабије у Турску да би то обавили, а троје су радници Конзулата у Истанбулу у којем се убиство догодило, преноси Танјуг.

Као доказе Ердоган је изнео тврдње да су уклоњени хард дискови на којим се чувају снимци сигурносних камера у конзулату.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »