Ружић: Челници Чајетине, Параћина и Шапца не поштују договоре

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић оценио је да су челници Чајетине, Параћина и Шапца кренули погрешним путем ако желе да реше проблеме као и да се грдно варају ако мисле да ће одговор наћи жалећи се међународним институцијама, а не разговорима са надлежим органима у Србији.

„Могуће је изнаћи решење, не до максимума у капацитету у коме очекују, али тако да свака страна добије помало онога што у старту није желела“, оценио је министар на Сајму медија и изразио жаљење што представници те две општине и града нису поштовали договоре са њиховог заједничког састанка.

„До 5. октобра нам нажалост нису доставили никаве информације иако је то било договорено на састанку, али су изашли у медије да кажу да држава са њима не жели да разговара“, рекао је Ружић на Сајму медија и оценио да је „реч о егоцентричном локалном политиканству које није ни пут ни начин да се проблем реши“.

„Наша врата су им отворена“, рекао је Ружић и додао да нема ништа против тога да челници те две општине и града своје критике изразе било у Србији или у релевантним међународним инстуцијама, али је додао да сматра да су „кренули погрешним путем ако желе решење“.

Рецитујући стихове Алексе Шантића, „Остајте овђе, Сунце туђег неба“… Ружић је изразио жаљење што челници тих локаклних самоуправа сматрају да ће жалбом Савету Европе решити проблем и успоставити сарадњу са државним органима државе у којој живе и чије грађане представљају.

Према речима министра, на том састаку било је чак договорено и заједничко саопштење које нису прихватили, јер је „Србија требало да се презентује, као и власт у Србији као нека политичка, терористичка организација“.

Ружић је гостујући на штанду дневног листа „Данас“ подсетио да је током тог другуг састанка дао обећање да ће организовати округле столове и дијалог уз присуство релавантних држвних органа како би покушали да дођу до решења.

Извор и фото: Танјуг

The post Ружић: Челници Чајетине, Параћина и Шапца не поштују договоре appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »