Патрушев: Ниво терористичке активности у Сибиру је у порасту

Ниво терористичке активности у Сибирском федералном округу је у порасту, сви објекти у овом средишњем делу Русије улазе у поље интересовања међународних терориста, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

„Висока вероватноћа упада терориста у објекте у овом округу изазвана је повећаним интензитетом миграције из земаља Централне Азије и Закавказја“, истакао је он на конференцији о безбедности одржаној у Новосибирску.

Према његовим речима, за девет месеци ове године забележено је 56 кривичних дела тероризма у Сибирском округу.

Патрушев се осврнуо и на недавну трагедију у Керчу, када је студент усмртио 21 човека и ранио преко 50 људи у Политехничком колеџу, рекавши да је тај инцидент указао на неефикасност превентиве када је реч о проблематичној омладини у Русији, али и да је неопходно повећати ефикасност контроле тржишта оружја.

Он је подсетио да то није био први случај да је један ученик напао своје вршњаке – слични инциденти су се догодили и у Москви, Перми Шадриснку и Барабинску.

„Управо је због тога неопходно спровести детаљну анализу услова због чега уопште долази до оваквих злочина, како би се повећала безбедност свих објеката широм Русије“, закључио је.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »