Нова демократија: Ако се Ципрас плаши, нека Коцијас каже…

Водећа грчка опозициона странка Нова демократија саопштила је да је «шест дана прошло од смене (бившег министра спољних послова Никоса) Коцијаса и грађани настављају да посматрају владу која пропада», преноси Танјуг.

АНА преноси да је у саопштењу Нове демократије наведено да «Коцијасово писмо оставке није лична порука».

«Оно мора да буде јавно објављено. Уколико се (премијер Алексис) Ципрас плаши, онда је Коцијас у обавези да то учини», пише у саопштењу.

Панос Каменос, грчки министар одбране и лидер десничарске странке Независни Грци који је мањински партнер у влади левичарског премијера Ципраса, у недељу је поручио је да не треба очекивати пад актуелне владе у Атини.

«Не очекујте да влада падне. То око чега смо се договорили са нашим партнерима у влади је валидно», казао је Каменос на седници Националног савета своје странке.

Он је ту рекао да ће избори у Грчкој бити одржани «или у октобру, на крају четворогодишњег мандата владе, или у мају (наредне године)».

Каменос је нагласио да «до марта, или када год се Споразум из Преспе (о Републици Северна Македонија) буде нашао у грчком парламенту, то није питање за расправу са партнером у влади».

Грчки лист «Катимерини» претходно је објавио да су, само три дана после оставке министра спољних послова Никоса Коцијаса и упозорења премијера Ципраса да неће толерисати неслагања у вези са питањима од националног интереса, на помолу нови сукоби у грчкој влади, након гласања за почетак процедуре уставних реформи у македонском Собрању, пише Танјуг.

 

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »