Миљкан Карличић: Град Београд због нелегалне градње годишње изгуби 30 милиона евра

Град Београд због нелегалне градње годишње изгуби 30 милиона евра, док смо од 2000. изгубили око милијарду долара, односно новац за који је у престоници могла да се сагради једна линија метроа, а да не говоримо колико школа или болница је могло да се изгради или опреми за те паре.

Председник Надзорног одбора Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу града Београда Миљкан Карличић каже да са запрепашћењем може да потврди да градња на дивље и даље траје.

– Овај феномен је омаловажавање државе, јер нема никаквог разумног објашњења за ову незакониту активност која се масовно спроводи пред очима целог државног и јавног апарата. Изузев да је реч о организованој активности грађевинских криминалних група. Према генералној процени, Београд годишње губи око 30 милиона евра на име дажбина за уређење и опремање грађевинског земљишта, ту су путеви и путни пролази, водоводи, канализација, тротоари… Реч је о огромном новцу, то је износ у противвредности од милијарду долара од 2000. па до данас. И ту причамо само о Београду, а у остатку државе смо изгубили бар још толико – каже Карличић за Курир.

Он наглашава да је погрешно називати инвеститорима особе које се баве дивљом градњом, јер је реч о илегалној активности често повезаној с прањем новца и пореском преваром.

Извор: Курир

The post Миљкан Карличић: Град Београд због нелегалне градње годишње изгуби 30 милиона евра appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »