Дачић: Традиционално пријатељство, поштовање и обострано разумевање Србије и Лаоса

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је у опроштајну посету амбасадора Народне Демократске Републике Лаос Пукао Помавонгса, који на нерезиденцијалној основи покрива Републику Србију из Амбасаде Лаоса у Аустрији.

Шеф српске дипломатије пренео је изразе захвалности амбасадору Помавонгси на његовом активном залагању за унапређење свеукупних билатералних односа две земље током четворогодишњег мандата. Потврдио је да Србију и Лаос традиционално повезује узајамно пријатељство, поштовање и обострано разумевање, посебно по питању поштовања међународног права.
У том светлу, министар Дачић посебно је захвалио на чврстој и континуираној подршци Лаоса суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије.

Министар Дачић је изразио уверење да ће дугогодишњи пријатељски односи Републике Србије и Народне Демократске Републике Лаос наставити да се крећу узлазном путањом на свим пољима. Подвукао је да постоји значајан простор за унапређење економске сарадње и изразио отвореност Србије да са Лаосом ову област уговорно регулише. Поздравио је интензивирање образовне сарадње две земље.
На крају састанка, исказана је обострана спремност за даље унапређење и продубљивање билатералних односа Републике Србије и Лаоса.

Извор: МСП

The post Дачић: Традиционално пријатељство, поштовање и обострано разумевање Србије и Лаоса appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »