Zoran Lutovac: Savez za Srbiju krenuo u proceduru kako obezbediti fer i poštene uslove, jer Vučiću može sutra da „padne na pamet“ da se ide na izbore

Predsednik Demokratske stranke i jedan od lidera Saveza za Srbiju Zoran Lutovac izjavio je danas da niko ne može da predvidi da li će u Srbiji biti raspisani vanredni izbori, jer kako je rekao, “to zna samo jedan čovek”.

Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, on je rekao da je politički sistem u Srbiji ustrojen tako da sve zavisi od Aleksandra Vučića.

Lutovac je naveo i da je Savez za Srbiju krenuo u proceduru kako obezbediti fer i poštene uslove za nadmetanje na političkoj sceni “kada god ti izbori došli” jer kako je rekao, Vučiću može “sutra da padne na pamet da se ide na izbore”.

“Ako tih uslova ne bude, postavlja se pitanje smisla izlaska na izbore kada jedan čovek odlučuje o svemu, kontroliše medije, kada nemamo nezavisno sudstvo koje bi trebalo da bude korektor društvenih anomalija”, kazao je Lutovac.

Komentarišući izjavu poslanika Dveri Srđana Noga o “vešanju” predsednika i premijerke Srbije, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, predsednik DS je rekao da su se on lično, Savez za Srbiji i same Dveri ogradile od te izjave ali i dodao da je “nemerljivo” opasnije što su niko od predstavnika vlasti nije ogradio od izjava u kojima se opozicija kako je rekao, naziva “šakalima i magarcima”.

“Od izjave Srđana Noga su se svi ogradili, to nije politika ni Dveri ni Saveza za Srbiju. Mnogo je opasnije ono što se govori u medijima sa nacionalnom frekvencijom gde predstavnici vlasti vređaju opoziciju i sve koji misle drugačije i gde se politički protivnici tretiraju kao neprijatelji”, rekao je Lutovac.

(Beta)

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »