ТВ21: Груевски 9. новембра иде у затвор који је сам отворио?

Некадашњи македонски премијер и бивши председник водеће опозиционе странке ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, према информацијама тамошње ТВ21 добијеним из незваничних извора, требало би да затворску казну од две години да издржава у затвору у Куманову, где би требало да се јави 9. новембра, пише Танјуг.

 

Телевизија наводи да се ипак поставља питање да ли ће Груевског од тога заштитити посланички имунитет с обзиром да се ради о двогодишњој затворској казни и оцењује да ће «одговор на ово питање стићи у наредном периоду».

ТВ21 такође наводи да је «интересантно то што је Груевски током мандата отворио нови затвор у Куманову, у којем сада треба да одлежи казну».

Уз вест је постављена и фотографија на којој се види како Груевски пресеца црвену врпцу на отварању кумановске казнено-поправне институције која може да прими 250 затвореника.

Груевском је у петак потврђена казна од две године затвора у случају куповине луксузног блиндираног возила марке «Мерцедес» које је према писању овог медија вредно 600.000 евра.

Одлука више судске инстанце достављена је судији за извршење кривичних санкција, која у року од најмање осам, а најдуже 13 дана треба да поступи по њима.

реновирани затвор кога је Груевски отворио (архивска фотографија)

Судија у том периоду треба да донесе одлуку о датуму када Груевски треба да се јави на издржавање казне, преноси Танјуг.

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »