Скопље се огласило после жестоке реакције из Москве

Министарство спољних послова Македоније одбацило је тврдњу Русије да је уценама, претњама и куповином гласова обезбеђена већина у Собрању за изгласавање предлога за приступање изменама Устава Македоније.

„Министарство спољних послова Македоније категорично одбацује наводе и квалификације изнете у коментару Оделења Министарства спољних послова Руске Федерације за информисање од 22. октобра у вези с изгласавањем предлога за приступање изменама Устава у Парламенту Македоније“, наводи се у саопштењу.

Министарство те наводе сматра потпуно неоснованим и неистинитим, изнетим с јасном тенденцијом да се компромитује политички процес који је од историјског значаја за Македонију и све њене грађане.

„Посланици су, уз потпуно поштовање свих демократских принципа предвиђених парламентарном процедуром, донели одлуку која рефлектује деценијска залагања Републике Македоније за чланство у НАТО-у и ЕУ, као стратешке приоритете за које постоји најшири могући консензус, што је добро познато и нашим руским пријатељима“, пише у саопштењу Министарства спољних послова Македоније.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »